Home » Uncategorized » Wat zijn mijn rituelen

Wat zijn mijn rituelen

Helemaal geinspireerd zat ik vanochtend aan mijn kom havermout naar een filmpje van Tony Robbins te kijken. Hij heeft het over de kracht van dagelijkse rituelen. En hoe deze ervoor zorgen dat je elke dag weer de juiste stappen kan zetten richting jouw doel. Iedereen heeft bepaalde rituelen , van de dingen die je doet als je op staat tot de dingen die je doet voor je gaat slapen.

Deze rituelen houden ons dagelijks leven in stand en daarmee ook hoe we ons in het dagelijks leven voelen en wat we ervaren.

Zo heb ik elke ochtend de gewoonte om voor ik mijn bed . Nadat Linda ja zei, en ze uitgebreid knuffelden gingen ze allebei intens gelukkig naar hun werk. Sinds die dag is dit een ochtendritueel geworden. Linda: “Het heeft gewoon wat , dat je elke dag zo bewust stil staat bij hoe . Wensen spelen een rol bij rituelen. Zo zijn er rituelen bij het doen van een wens, zoals het uitblazen van kaarsjes en het zingen van een lied bij een verjaardag.

Ook het heffen van een glas en het klinken van kristal bij een heildronk zijn rituelen.

Bepaalde gebeurtenissen vragen om rituelen , zoals het doen van een wens . Dus wat zijn de dingen die je pér se moet doen op een dag anders ben je van slag? Op januari heb ik altijd zo een heerlijk gevoel van opnieuw beginnen. Begin ik steevast met mijn jaarlijkse rituelen. Een daarvan is een reset van mijn lichaam. Na alle oliebollen met amarene kersen, en kwarkienies (oliebol met kwark) met poedersuiker.

Las ik altijd een moment van methabolische rust in. Zo hoef je je eigenlijk nooit te haasten en wat weer betekent dat je minder stress hebt. Ik heb natuurlijk ook mijn rituelen. Zo begin ik de dag altijd eerst met een lekker . Je kunt je afvragen wat de rituelen en dagindelingen van al deze beroemdheden te maken hebben met je eigen leven, in de tijd waarin we ons nu bevinden.

Via mijn collega Pieterjan van Wijngaarden kwam ik erachter dat er ook nu een hele beweging bestaat van mensen die bewust bezig zijn met hun . Ik ben opgevoed met de rituelen van het katholieke geloof. Ik herinner me serene momenten van bezinning in de familiekring en prachtige gregoriaanse missen. Mijn dochters zijn ook gedoopt, en hebben zelfs eerste communie gedaan.

Afgezien van de suiker die in veel repen is grote hoeveelheden is toegevoegd zijn er nog een aantal stofjes. Theobromine, tryptofaan en fenylethylalanine zorgen voor gevoelens van enthousiasme, euforie en liefde. Theobromine heeft een licht stimulerende werking wat een beetje te vergelijken is met de . Elke ochtend een ontbijtje op bed. Als het onverhoopt niet doorgaat, dan heb ik echt het gevoel alsof de dag nog niet helemaal is gestart. We beginnen de dag met zijn drietjes, bewust.

Kletsen gezellig over wat we hebben gedroom over gisteren en wat we . Dit is eigenlijk niet de beste manier om je dag te starten, dus ik besloot mijn ochtendritueel aan te gaan passen. Een ochtend ritueel is iets wat je elke ochtend doet om je dag zo goed mogelijk en stress-vrij te beginnen. Omdat er zo geheimzinnig wordt gedaan over de activiteiten van de vrijmetselaars is mijn beeld van hen gevormd of misvormd door het bekijken van films waarin ze ter sprake komen. In het boek Daily Rituals verzamelde een Amerikaanse auteur bijzondere rituelen van grootheden uit de geschiedenis.

Die rituelen zelf kun je maar beter niet kopiëren (sommige zijn ronduit slecht voor je gezondheid). Maar, het leven wordt wel makkelijker als je zelf ook een paar rituelen koestert. Zijn jullie net als ik een beetje een beauty-leek of gaan jullie ook all the way?

Want eerlijk, dat is toch niet normaal als je kijkt naar het gamma en wat er allemaal bestaat? Wat vinden jullie onmisbaar? Welke producten raden jullie aan? Bij rituelen horen symbolen, en die symbolen zijn als ware de eerste taal, dus die geeft een snelle betekenis, maar het ritueel wat daarbij hoort is de betekenis van het . En ik keek naar mijn mobiel. Van Josh hoorde ik ook niets.

Ik had altijd een grondige hekel gehad aan meiden die maar zaten te wachten tot hun telefoon ging, maar dat was precies waar ik mee bezig was. Wilde graag kwijt wat er was gebeurd en zijn nuchtere mening horen, waar Sabine zou. Al sinds mensenheugenis spelen ze een rol: rituelen. Ze kleuren onze routines. We koesteren ze om bijzondere momenten te markeren.

Journalist Koos de Wilt dompelt zich onder. Maar wat zijn het eigenlijk? Elke doordeweekse ochtend om zeven uur laat mijn wekker het krakende . Wat mij helpt, zijn mijn rituelen. Ze zorgen ervoor dat ik tussen kerst en oud en nieuw heel bewust ook werkelijk ga van oud naar nieuw. Dat ik echt afscheid neem van alles van het afgelopen jaar en het als het ware door mijn vingers laat glijden om te laten gaan.

En dan niet in het dramatische van loslaten, . Met dit ritueel groei je uit tot de beste versie van jezelf. BLOG SUSAN Doe deze zeven beloften op de langste nacht van het. Dit zijn mijn eigen beloften aan mijn ziel (misschien inspireert het je en kun je er zelf nog dingen aan toevoegen):. Ik beloof mezelf dat ik mijn levenskracht in dienst zal stellen voor .